English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Bevezető
A Misszió
Vrinda
Mestereink

Keresés a honlapon

Oldal térkép

NANDAFALVA - HINDU TEMPLOM
Klikk ide nagyobb képhez!

A hinduizmus bonyolult bölcseleti rendszer látszatát keltheti eleinte a szemlélődőben, de ha mélyebbre hatol e nemes kutatásban az ember, hamar ráébred annak egyszerűségére és fennköltségére, s megnyugvással csodálkozik rá a védák szívet melengető alaptanítására: „egyszerű életmód, magas szintű gondolkodás”.

Bhaktivinód Thákur, a századforduló egyik kiemelkedő tanítója így ír a Bhágavata című művében: „Mindannyiunknak el kell sajátítanunk ezt az ember és Isten kapcsolatáról szóló tudást, amiről a Bhágavata (hindu alapmű) tanít bennünket. E magasztos igazságnak kellene lennie annak az útkereszteződésnek, ahol minden kutató lélek egyazon iskola fiaként találkozhatna, hiszen e viszony megértésére törekszik minden igaz bölcselet."

A hindu világnézetet a tolerancia, az együttérzés, a nem-ártás, az odaadás és a lelki felemelkedés hatja át. Ahogyan az embernek is különböző rokonai és ismerősei más-más arcát ismerik, hasonlóan vélekedik a hinduizmus Istenről, Akit a különböző érzésű emberek másként szólítanak és másként közelítenek meg. S ez a többarcúság természetes, hiszen másként szeretjük szüleinket, hajdani osztálytársainkat, tanárainkat, házastársunkat vagy gyermekeinket, és valamennyien másként szólítanak bennünket. Így nem csak a különféle vallásokban, de a hinduizmuson belül is többféle arcát imádják Istennek: pl. Krsnát vagy Rámát.

Nandafalva 1979-ben alakult. Kezdetben a ma jóga kolostorként működő szomszédos épületben gyakorolta lelki életét a közösség; a tanya egyik szobáját rendezték be kápolnának. A rendszerváltást követően újabb családok költöztek a lelki oázist jelentő alföldi tanyavilágba. A hagyományos hindu és magyar elemeket ötvöző új templom 2000-ben épült.

A közösség a Hindu Vaisnava Egyház és a Magyar Vaisnava Hindu Egyesület közhasznú szervezet keretein belül folytatja tevékenységét. Rendszeresen szervezünk egyházi, kulturális és oktatási programokat közművelődési és közoktatási intézményekben. Szívesen fogadunk minden érdeklődést, szellemi, lelki és anyagi támogatást.

Kérjük, nemes adományaival és az SZJA 1%-ának felajánlásával segítse tevékenységeinket!


Köszönjük érdeklődését, jó egészséget, lelki boldogságot kívánunk!

 
Bevezető | A Misszió | Vrinda | Mestereink | Lap tetejére!