English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

Hogyan rendelkezhet adója 1%-áról?

Sríla Atulananda Maharádzs beszámolóKedves Vaisnavák és Barátaink!
 
Itt Nandafalván, 2016. decemberében abban a nagy lelki áldásban részesültünk, hogy Sríla Atulalananda Acarya Maharaj tanításait hallhattuk. Néhány képpel és gondolattal szeretnénk ennek a személyes találkozás élményözönnek teret adni.
 
Az ő személye élő bizonyíték arra, hogyan lehet egyszerűen, de hatásosan tanítani az Úr Caitanya elveit. Előadásainak két fő vonal adta meg a tanítást: a Bhagavad-Gíta és a Śrī Caitanya-caritāmṛta. Ezen belül is a vaisnavákkal való társulás, a kegy és lelki életünk kapcsolta. Sok szép történettel és példázattal tarkított előadási mindenkit elbűvöltek.
 
Természetesen minden hanganyag megvan, amit hamarosan közkincsé válik – köszönet érte Paramatma prabhunak a fordításért – Harijan prabhunak a fordításért.
 
Ami nagyon nagy hatással nyilvánul meg személyében, azok a kirtanái és bhajanjai. Nagyon meditatív - lassú – stílusban kezd el mindent, de idővel nagyon belelkesedett, aki ismeri, tudja mit is jelent ez nála. Én is többször találkoztam már vele, de most értettem meg valamit az énekeiben.

Atulananda Maharádzs Nandafalván

Atulananda Maharádzs bhadzsan

Olyan természetesen, mindenféle „erőlködés” nélkül énekelt, hogy látszott rajta olyan, mintha a lelki világ jelent volna meg a hangjaiban. Mridanga játéka komoly fizikális erőt igényelt, de egy pillanatig sem látszott rajta, hogy ez fáradság lenne számára. A nagy kirtanok és bhajanok után is úgy látszott, neki ez egy valódi lelki öröm élménye volt.
 
Volt alkalom, amikor kérte, énekeljünk mi is, főleg a magyar dalokat. Svarup prabhu citerán játszva énekelt szép dalokat.

Szvarúp Prabhu citerázik

Krisnánanda ajándéka

Egy alkalommal, Krisnanada Acárya nagyon meglepte, mert egy ajándékot adott át. Ennek lelki értéke  abból derül ki legfőképpen, hogy Atulananda Maharáj avató lelki tanító mestere Srila Prabhupada volt. Az ajándék pedig Srila Prabhupáda testén használt szantálok pora volt. Amikor átadta, Atulananda maharáj nagyon elérzékenyült. Ennek hatására sokat mesélt Srila Prabhupádáról.
 
Sok érdekes történetet hallhattunk az ottani Vrinda Misszió kialakulásáról és a sok szép prédikálós eseményekről.
 
Elutazása napján reggeli programot a Raman Reti asramban tartotta, amitől én a mennyekbe éreztem magam. Több vaisnava dalt elénekelt, és Paramadvaiti Maharáj tiszteletére sok szép idézetet mondott az általa összegyűjtött nektárokból. Sok információt kapott tőlem is és a tevékenységeimről, majd képeken át megmutattuk neki a régi Khesi-ghatot és Nandafalvi kezdeti időket. Nagyon tetszett neki.
 
Hát, röviden ennyit írnék, de idővel sok mást is ismertetek, amikor a tanításai megérnek bennem/bennünk.

Köszönöm a figyelmet! Nagy lelki ölelés mindenkinek:
b.a.govinda.swami

Nandai oltár

Nrisinghadév Murti

Nandai bhaktákkal 
Jelentések | Beszámolók | Tanítások | Lap tetejére