English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

Címeink
Berlini tudósítónk jelenti
2004. december


Kedves Bhakták és Barátaim,

Szeretettel köszöntelek Benneteket Berlinből.
Hát, ez a levél már egy hete elkészült, csak most az irodánkban felújítás folyik és ezért nincs se nyomtató, se internet.
Nagyon örömteli szívvel írok nektek innen Gurumaharádzs Kurukshetra asramájából, ami egy nagyon erős bástyája a Krsna-tudatnak. Nagyon sokféle emberből áll ez a hely, de a lényeg hogy megvan az összetartás - s így, teljes hittel a Gurunkban csodákra lehetünk képesek. Persze nem a mi erőnkből, mert azt hiszem Gurumaharádzsánk szelleme az ami sosem hagyja el ezt a helyet, így lehet a mindennapi csodákat megtapasztalni: a tisztaságot, a kitartást, a toleranciát, lelkesedést, a rendszerességet.

A családos bhakták, mint pl Goloka, Csaitjaguru, Balabhadra, Antardvip szinte mindennap megfordulnak itt, hol leckét, bhadzsan meditációt tartanak, vagy csak mint hallgatók jönnek. Ahogy az adományok jegyzékét nézem, azon is meglátszik. Decemberben pl. a brahmacsári asramnak, a matadzsi asramnak és a templomnak összesen 3000 Eurót (kb 750eFt) adtak a bhakták adományként - kb egyenlő elosztásban. Ennek az asramnak a fenntartása (bérleti díj: 1600 Euró + koszt, kvártély) összesen 2-3000 Euró, s ezt az ittlakók adják össze, amennyire tudják.
S persze tudom, hogy a lelki élet elsősorban nem a pénzről szól, de az biztos, hogy nem fog az életünk végén (és közben is) boldoggá tenni, hogy jó adózó állampolgárok voltunk, csak ha áldoztunk a szent célokért is. Akkor nyugodt lehet majd a lelkünk.

Hát, a napirendről annyit, hogy pl minden reggel 4,30-kor ébresztő (még én is igyekszem), 5-kor mangala arti, aztán 6,30-kor reggeli készítés, 7,45-kor megjelenés (reggeli arti), 8-kor lecke németül v angolul. A praszád is sok meglepetéssel szolgál, eddig még mindig pozitív értelemben. Itt sül a házi barna kenyér, saláta is van rendszeresen, és általában egészséges dolgok. Majd küldök receptet is. Aztán este 7-kor arti, de sokszor jönnek jógások, az a külön előadóteremben. Sok új badzsant, dallamot hallottam már eddig is, s nagyon tetszenek. A boltban bhaktáknak sok érdekes dolog, ruha, isteni inkarnációkat megjelenítő pandálok, és sok kis ajándékoznivaló bigyó van, de nem nagy a forgalom. Szerintem ha erre több figyelmet szentelnének és valami hangulatos dekorációt rögtönöznének, akkor jobban bejönnének az emberek.

Már most nagyon hálás vagyok, hogy idejöttem. A Mahabharata, Ramajana és Bhagavata Purána DVD sorozatokat meg majd küldöm. Egy életen át nézhetjük majd. Remélem fogjuk is együtt!
De mivel a takarodót már elfújták, ha megengeditek, most megyek a galériára hajnalig horpasztani kicsit.

Levélcímem: Tamás Bácskai
Kurukshetra Yoga Center
10115 Berlin
Invalidenstrasse 145.
DEUTSCHLAND

Szeretettel üdvözöllek Mindannyiótokat!

Hari Bol, Tamal :)

Fotó album 1

FOTÓ ALBUM 1 - FOTÓ ALBUM 2

 
Jelentések | Beszámolók | Tanítások | Lap tetejére
   
Fotó album 1