English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

Hogyan rendelkezhet adója 1%-áról?
Gyereknap Nandafalván


Egy felejthetetlen gyereknap élményeit szeretném megosztani veletek, amit immár másodjára szervezett sikeresen Govinda prabhu a bhakták közreműködésével Nandafalván. A program hivatalosan 10 órakkor kezdődött, de már az előkészületek közben elkezdtek szállingózni a vendégek. De a program a szervezőknek nem fejeződött be azzal, hogy a vendégek elmentek.

Az egész napos forróság hevét enyhítendő, s talán jelezve a Félistenek elégedettségét, Indra tisztító hüs esőt küldött Nandafalvának. Gyönyörű látvány volt a hatalmas esőcseppeken visszaverődő napsugarak látványa, mint ezernyi szikrázó parányi kristály hulltak a földre.
Nagyon sok gyerek látogatott el a programra, hiszen csábító volt az a sok lehetőség amivel a bhakták várták őket.

Maguk próbálhattak ki sok féle népi és kézműves tevékenységet, fűszőnyeg készítés, üvegfestés, gyönygyfűzés, batikolás, testfestés. Sokan még nem is hallottak ezekről, és itt alapfokon elsajátítva ezeket az egyszerű dologokat, később otthon életük változatosabbá tételére is tudják használni. Nagyon hálásak voltak amikor a fehér pólókon érdekes mintákat sikerült készíteni.

De nemcsak gyakorlati tapasztalattal lehettek gazdagabbak a látogatók, hanem a sok gyereknapi édesség és palacsinta mellett lelki táplálékot is kaphattak azok, akik a déli és délutáni artit meglátogatták. Voltak is szép számmal gyerekek felnőttek vegyesen. Mi több néhány lelkes kisfiú a délutáni artin külön kérte, hogy énekeljünk még és részt is vettek az éneklésben, karatalokon, tikfán és dobon játszva.
A szervező csapatnak is jó élmény volt megismerkedni a környékbeliekkel, egyre szélesebb kapcsolat és ismeretségi kört kialakítva Nandafalva körül.

A visszajelzés: A Nandai gyerekek osztálytársainak valószínűleg annyira tetszett a környezet, hogy a következő héten szerdán megjelent a falu (Balástya) iskolájából két osztály egy kis kirándulásra Nandafalván. Tamál prabhu lelkesen lefoglalta a gyerekeket egy kis transzcendentális testfestéssel (kipróbálhatták, hogyan kell Gangesz agyaggal tilakot festeni) s egy kis bhajannal.

Srí Srí Nandafalava ki jaya!
Srí Srí Gauranga Radha-gopivallabha ki jaya!

Gauramantra dászi
(2003. május 25.)

 
Jelentések | Beszámolók | Tanítások | Lap tetejére