English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

10. Európai Vaisnava Méla
Nandafalva, 2005. augusztus 1-8.


Örömteli napjaink Nandafalván
Rövid beszámoló a 2005. évi
nyári vaisnava fesztiválról

Írta: Bhakti Shakti dászi - VRINDANEWS.COM

 

Kedves bhakták és barátaink!

Szeretnék röviden beszámolni nektek a Vrinda 10. Európai Vaisnava Mélájáról, melyet ismét Nandafalván rendezték meg a magyar bhakták.

Ez alkalommal a bhaktáknak nagyon különleges szadhu-szangában volt részük, mert sok lelki tanítómester, szannjászí és más tanítómesterek tanítványai tették különlegessé jelenlétükkel a találkozót. A Mélát Srila Gurumaharádzs vezette, s a vendégek ellátásáról a magyar bhakták gondoskodtak nagy szeretettel, különösen a fő szervezők, Srila Krsnánanda Ácsárja Prabhu és Srila Haridzsan Maharádzs.

Különleges vendégeink voltak Srila Szadhu Maharádzs Indiából, Srila Muni Maharádzs Bécsből, Srila Késava Maharádzs Budapestről, akik különböző témákban tartottak leckéket. Itt volt Isháni Matadzsi, aki Srila Bhakti Pramód Puri Gószvámi Maharádzs tanítványa és Tunga Vidjá Matadzsi Szlovéniából a fiával, Madan Gopál Prabhuval, akik Srila Bhakti Ballabh Tirtha Gószvámi Maharádzs tanítványai.

A reggeli leckéken eme ácsárják töltöttek fel minket, s napközben több szeminárium volt a Guru tattváról, a kanál-forradalomról, az organikus gazdálkodásról, a virtuális vaisnava egyetemekről és még sok más témáról.

Az esti programok bővelkedtek csodálatos művészi produkciókban. A svéd Manah Siksá dévi dászi egy musicalt írt a Sri Sikshastakamról. A zenét ő komponálta, amihez Srila Bhakti Raksak Sridhar Déva Gószvámi Maharádzs eredeti szövegét használta. A bécsben élő Gandharvika dévi dászi fergeteges koncertet adott két albumának dalaiból, melyben más bhakták kísérték. Két színi előadást tekintehettünk meg, az első a kolumbiai Angira Muni Prabhu darabja volt, "Univerzális szeretet" címmel, a másik pedig a svájci és osztrák bhakták közös darabja volt, egy szimbolikus bokszmérkőzés: "Rocky harca Mayával".

Srila Gurumaharádzs sokakat részesített felavatásban különböző országokból - Sjám dász, Ausztria, Hridoj Csaitanja dász és Csitralékha dévi dászi Németországból, Góvinda Gjána dévi dászi Budapestről, Szanátan dász Bécsből, Dzsajanthi dd Svájcból, Hari Préma dász Svédországból és Górangi dévi dászi Svájcból.
Srila Krsnánanda Ácsárja Prabhu is fogadott el új tanítványt: Szanátani dévi dászit.

Az avatásokat védikus házassági ceremónia követte. Két pár fogadott örök hűséget egymásnak, Góramantra dévi dászi és Badrináth Prabhu valamint Csitralékha dévi dászi és Hridoj Csaitanja dász.

Az esti kírtanok spontának és eksztatikusak voltak, többnyire Srila Gurumaharádzs vezetésével, de természetesen nem maradt el Srila Szadhu Maharádzs híres „Rádhé Rádhé Góvindája" sem. Srila Krsnananda Prabhutól is hallhattuk mindenki által ismert energikus kirtanjait.
A programok és a praszádam tökéletesen voltak megszervezve.

Minden bhakta olyan jólszervezetten és mindenkit bevonva végezte a feladatát, hogy az igazi családi hangulat érződött, ahol mindenki gondját viseli másoknak. Mint a ráganuga szinten, minden előzetes vezénylés nélkül: úgy, hogy mindent a szeretet és a gondoskodás vezérel.

Utolsó este a bhakták különleges búcsúkoncertet adtak Gurudévnek, aki Bécsbe utazott tovább. Rendkívül megható volt látni és hallani a bhakták szeretetét és ragaszkodását Őiránta és Srila Bhakti Abhaj Naraján Maharádzs iránt, aki ennek a csodálatos magyarországi lelki központnak az alapítója. Ezután Gurumaharádzs mindenkitől személyesen búcsúzott el, s el lett döntve hogy a következő Méla ismét Nandafalván lesz minden bhakta örömére.

Mindannyiónknak nagy áldás volt Gurumaharádzs társasága ezekben a napokban. Oly csodás együtt lenni ilyen nagyszerű vaisnavákkal, ízlelni a Krsna-kathát, megosztani az élményeket, együtt énekelni és zengeni az Úr neveit és fogyasztani a praszádáját. Nagy öröm és lelkesedés napjai voltak ezek, melyekre hálával és bologan emlékszünk még sokáig.

Srila Gurumaharádzs kí dzsáj!
Sri Sri Rádhá Gopivallabha Nandafalva kí dzsáj!
10. Európai Vaisnava Méla kí dzsáj!
Vaisnava vrinda kí dzsáj!

 


Klikk ide a fotóalbumhoz!

FOTÓ ALBUM 1 | FOTÓ ALBUM 2 | VIDEO ALBUM
Több mint 600 fotó és 190 Mb-nyi videoklip!

tovább >>

 
Jelentések | Beszámolók | Tanítások | Lap tetejére