English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

10. Európai Vaisnava Méla
Nandafalva, 2005. augusztus 1-8.


Gondolataim a Magyar Vaisnava Mélával kapcsolatban
A lélek ünnepe

Amint éppen Hollandiába hazafele repülünk a csodálatos fehér felhők horizontja fölött, azon gondolkodom milyen szerencsés is vagyok! Szerencsés, mert Krsna elhozta kegyes bhaktáit az életembe. Mielőtt idejöttünk volna a Magyar Vaisnava Mélára, Lilaavatárral együtt nehéz időkön mentünk keresztül, s emiatt az elmém és a szívem aggodalmakkal és kételyekkel telt meg. Türelmetlen voltam és azt akartam, hogy Krsna azonnal azonnal és világosan mutassa meg, hogy mit kell tennem. Emiatt sok kérdésem volt Gurudévámhoz és reméltem, hogy a válaszai majd mindent világossá tesznek újra. De ami a Mélán történt az messze túlhaladta a várakozásaimat.

Sri Sri Góranga Rádhá Gopivallabha, Srila Gurudéva és a hittestvéreim menedékére lelve nagy megkönnyebbülést éreztem! S mikor lehetőségünk nyílt személyesen beszélgetni Gurudévvel, minden aggodalmam szertefoszlott. És minden kérdésem értelmét vesztette. Tisztán láttam Krsna segítő kezét személyes életünkben és biztonságot éreztem Gurudéva és a Vaisnavák szerető útmutatásainak és gondviselésének köszönhetően. Most amint itt a repülőn ülök, könnyűnek érzem a szívem és hála, hit és remény laknak benne.
Köszönöm neked Gurudév, hogy segítségeddel megláthattam az igazságot és hogy segítesz félelem nélkül járni a lelki élet ösvényén itt az anyagi világban. Köszönöm kedves Vaisnavák, hogy veletek biztonságban érezhetem magam és befogadtatok felemelő társaságotokba. Köszönöm magyar bhakták, hogy ilyen nagy szeretettel megrendeztétek ezt a Mélát Nandafalván. Ez a lélek valódi ünnepe volt.

Srila Gurudéva Kí Dzsáj!
Szadhu Szanga Kí Dzsáj!
Srí Srí Góranga Rádhá Gopivallabha Kí Dzsáj!

Törekvő szolgátok,
Siromani devi dasi

tovább >>

 
Jelentések | Beszámolók | Tanítások | Lap tetejére