English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

XIV. Európai Vaisnava Méla
Nandafalva, 2008. augusztus 4-11.

Beszámoló a 2008. évi
nyári vaisnava fesztiválról

Írta: Mádhavi dévi dászi

Kedves Bhakták és Barátaink, Hariból!

Jannmastami szent napján írom Nektek a levelet. Szeretnék röviden beszámolni a méláról is, bár hála Krsnának sokan személyesen is itt tudtak lenni.

Nagy várakozással indultunk az idei mélának, mert a szentélypark felavatása komoly szervezett programot igényelt. Többek között a sajtó, a nagykövet úr, egyetemi tanár, polgármesterek alkották a kiemelt vendégeket, de ami a legfontosabb, hogy sok száz érdeklődő jelent meg a délutáni ünnepségen. A bevezető előadásban Gurumaharádzs röviden beszélt a szentélyek jelentőségéről, bemutatta őket, majd mindegyik előtt egy kis tűzáldozat zajlott. Minden vendég kapott üdítőt és Rádhá-Gopivallabha édességet, s örömmel láttuk, hogy szívesen sétálgatnak, beszélgetnek a parkban, vagy megtekintik a bhakta kirakodóvásárt. Igazán csak Krsna tudja, mennyi munka előzte meg, de elmondhatjuk, hogy összességében igen jól zárult ez a nap.

A mélai hét szokás szerint nagyon gyorsan telt. Kiemelt bhaktavendég volt Atulananda Ácsárja és Sraman Maharádzs, valamint az egyik lengyel Prabhupád tanítvány, Uttamabhakti Prabhu. A felavatások közül kiemelném a szannyászavatást, mert az egyik számomra nagyon kedves német származású bhakta lépett a lemondott rendbe. Ambaris Prabhuról az egyik korábbi levelemben már írtam, Dél-Amerikában ismertem meg, rendkívül szerény, kedves, természetesen viselkedő, aranyszívű ember. Ő az, aki olyan csodálatos oltárt készített Berlinben. Sruti Maharádzsként köszönt el tőlünk.

A mélai pénzügyi helyzet még nem végleges, de úgy tűnik, hogy jobb a végeredmény, mint tavaly. Ezúton is köszönök minden segítséget, például Góvinda Maharádzsnak, aki adományként kapott sok zöldségkonzervet és almalevet, s ez bizony jól jött. Meg szeretném említeni azt a kedves barátunkat is, aki zöldség nagykereskedő, s már a méla előtt jelentkezett, az idén is ő akarta szállítani a rendelésünket. A dinnyét ingyen adta, „tisztelete és nagyrabecsülése jeléül" ahogy mondta. A fia buddhista, ő pedig egy nyitott ember, akivel nagyon jól el lehet beszélgetni lelki dolgokról is.

A méla utáni héten családias ünnep volt Nandán: Jamuna-sakhi és Dzsagannáth-praszád esküvője. Nagyon jó hangulatban telt a délután, amiről nem utolsó sorban a finomabbnál finomabb torták is gondoskodtak. Ezúton is sok lelki boldogságot kívánok mindkettőjüknek.

 

 

-----------------------------------------------------------------------

Nandafalva Mela 2008 fotoalbuma

 
Jelentések | Beszámolók | Tanítások | Lap tetejére