English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

Hogyan rendelkezhet adója 1%-áról?

Rövid beszámoló
a Nandafalvi Öko Nyíltnapról

Július 15-én szerencsésen lezajlott az Ökológiai program, amelyen a két kedves vendégelőadónk Nemes Mátyás és Dr. Keserű Péter, nagyon nívós előadást tartott. A rendezvény családias hangulatban zajlott, amely a Nandai zöldséges kert megtekintésével folytatódott és végül vegetariánus ebéddel zárult.

Ezt a rövid kis cikket a Rádió 7 munkatársa készítette.

 

Ökonap Nandafalván

Feltöltő: Török Anita / 2012-07-15 14:10:02

Hagyomány teremtő céllal, július 15-én első alkalommal tartották meg a Balástya közelében fekvő Nandafalván, a hindu templomnál az ökonapot.

Tárt kapukkal várták Nandafalvára azokat az érdeklődőket, akik el szeretnék hagyni a vegyszereket gazdálkodásukban. A résztvevők a környékről érkeztek, kisteleki, szegedi, de budapesti illetékességű is helyet foglalt az előadásokon.

A rendezvény célja megmutatni, vissza lehet térni a vegyszermentes gazdálkodáshoz. A természet csodálatos, képes önmagát regenerálni. Ennek lehetőségeit is igyekezetek feltérképezni a résztvevők.

Két előadás várta a gazdálkodókat. Nemes Mátyás, kiváló szakember, mezőgazdász 15-20 évvel ezelőtt a hagyományos gazdálkodást felváltva biogazdálkodással kezdett el foglalkozni. Tapasztalatait és elvi gondolatait is megosztotta az egybegyűltekkel.

A másik előadó, dr. Keserű Péter mikrobiológus a vegyszerek borzasztó hatásairól beszélt, hogy ezek mit váltanak ki a talajban. Ezeket a hatásokat nem látjuk, egyáltalán nem vagyunk tudatosak. Lényegében sakk-matt helyzetet idézünk elő, ha kiiktatjuk a talpunk alatt lévő élővilágot.

Csépke Imre, hindu szerzetes a főszervezője az első ökonapnak. Elmondta, szeretné ha a vasárnapi ökonap az első lenne a sorban, és a későbbiekben továbbfejlődne. Ez alkalommal az előadások, illetve kötetlen beszélgetés keretében szerezhettek új információkat, tanácsokat a résztvevők.


 
Jelentések | Beszámolók | Tanítások | Lap tetejére