English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

Hogyan rendelkezhet adója 1%-áról?

Sríla Paramadvaiti Maharádzs beszámoló


Srila Paramadvaiti Swami Kedves Vaisnavák és Barátaink!
 
Szeretném megosztani veletek az élményeim Guru maharáj ez évi Bharata Kultúrtérben történt látogatásáról -  az én érezéseim által.

Esemény: volt ott egy másik vaisnava is, akinek története a következő. Neve: Aradhya dász.
Kolumbiában él és magyar származású.

 
Édesapja 1956-os események idején hagyta el az országot, majd Kolumbiába telepedet le. Ott, ha jól emlékszem létrehozott egy kezdeményezést, ami abból állt, hogy a helyi indián törzsek eredeti kultúráját megőrizzék és ápolják.

A prabhu nem beszéli a magyar nyelvet, de édesapja még mindig él. Ami nagyon érdekes vele kapcsolatban – filmezik. Éppen most is Indiába utazik e dologban. Ha valakit részletesen érdekel, hogy milyen különleges esemény által került a Bharata programba – kérdezze meg a Harijan prabhut – ő hitelesen tudja elmondani.
 
Aradhya-k van egy Youtube oldala, itt:Esemény: Egyszer, amikor Guru maharáj Nandafalván volt a Janárdan Prabhu és a Haripriya jelezték felé, szeretnének az otthonukba Gaura-Nitay Murtikat. Guru maharáj megígérte, hogy hoz nekik.
Ezt mostani érkezésekor meg is tette, de úgy alakult, hogy a Murtik nem lettek betéve a szállító táskába. Megoldásra kérdezte – valaki tud-e itthon valakinél, nem imádott Murtikat.

Javasoltam a Shabda prabhu megkeresését. Meg is tették, és miután megtudta, megígérte – odaadja.
Ehhez a történethez hozzá tartozik, hogy Janárdan prabhu és a Haripriya jelezték, ők is feljönnek a Bharatába, Guru maharáj programra. De ők semmit nem tudtak erről.

Ott voltam az eseménynél, amikor megkapták. Nagyon meglepődtek és meghatódtak.  Guru maharáj kérte őket, úgy helyezzék el a házukban az oltárt, hogy a Murtik egy ablak felé nézzenek, hogy bárki, aki meg szeretné nézni, az láthassa az ablakon keresztül. Ezen felül, kérte még, hogy a Murtik minden nagy rendezvényen, vaisnava ünnepen menjenek fel a templomi oltárhoz, hogy ott is láthassák akkor
mások is.
 
Esemény: Jogisvari mataji meghívására Guru maharáj meglátogatta a belvárosban lévő új asramját -  A Vrinda Kuckót.
Énekeltünk, szent mantrákat mondtunk, körbe jártunk. Nagy boldogságban volt Jogisvari, ami érthető volt. Az alábbi linken megtekinthető a Vrinda Misszió új menedékhelye.
 
Esemény: ma reggel Guru maharáj felavatást adott egy új meghódolt léleknek. Sopronban él. Családos. Lelki neve: Rádhé-Syáma prabhu, adhikári.

Hogy eme esemény is bekerüljön a vaisnava történelem -  csoda -  csoportjába, tudni kell: Guru maharáj megkérdezte az avatás és névadás után – vannak-e Murtik a házukban? A  válasz, igen volt. Guru maharáj megkérdezte: milyen Murtik, van e nevük?  A választ halva mindenkinek „tátva maradt a szája” – Rádha-Krisna Murtik vannak és a nevük – Rádhé-Syáma.  Ezt Guru  maharáj nem tudta, akkor hallotta ezt először.  Milyen csodás Krisna elrendezése. Milyen csodás híve Guru maharáj Krisnának, hogy így inspirálta e lelki név adásakor a felavatás előtt.
 
Meg kell említenem, hogy amit a Hariján prabhu és Jógamáya mataji – és természetesen mindenki más, aki ebben a rendezvényen, valamiféle módon segítségükre volt – le a kalappal előttük – utalás egy nagyon gyenge értékelés lenne. Ez a találkozó felért egy kis mélával, de ez a méla olyan volt, hogy mindenki elégedett lehetett. Csodás fogadtatás, remek programok, kiváló vendéglátás és prasadam.
Sok vendég, sok régi ismerős volt. Szép bhajanok, előadások.


Köszönöm figyelmetek!
Szeretettel: b.a.govinda.swami.

***********************************

Felkerültek a Youtube oldalra a Bharata Kultúrtérben elhangzott tanítások.
Köszönet és nagy hála - Krisnakirtan prabhunak:

 
Jelentések | Beszámolók | Tanítások | Lap tetejére