English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

Hogyan rendelkezhet adója 1%-áról?

Krsna álma

Képzeljünk el egy érdekes álmot: Krnsa egyik küldöttje találkozik három évtizede egy erdélyi igaz-lelkésszel, a Ceausescu rezsim Romániájában. Ez a találkozás 4-5 alkalommal megismétlődik. Az utolsó találkozásnál azzal búcsúznak, hogy Krsna küldöttje a Himalájába utazik hosszabb időre. Az erdélyi lelkész pedig hosszú évek múltán értesül arról, hogy Krsna küldöttje nem Indiában van, hanem eltávozott az árnyékvilágból. Az erdélyi lelkész életére azonban ez a néhány találkozás nagy hatással van, aki egyszer csak betoppan Nandafalvára, a méla kellős közepére. Nos, ez az álom nem álom, hanem valós történet. Ha pedig álom, akkor Krsnáé. A történet szereplői Nandafalva alapítója, Gurudévánk Bhakti Abhay Narayan Maharádzs, a másik pedig Szász Tibor András erdélyi református lelkész.

Szász Tibor András református lelkész látogatása nandafalván

Első alkalommal tehettem eleget annak a kegyes kötelességemnek, hogy Istenben boldogult, áldott emlékezetű lelki barátom, a tiszta életű és örökkévaló értékekre mutató mély tudású Sríla Bhakti Abháj Naraján Maharádzs számádhiájánál tiszteleghettem. A nyolcvanas években szabadsága és élete kockáztatásával minden akadályt csodásan legyőzve az egész Kárpát medencében százak számára ő jelentette a remény sugarát. Megjelenése derűt és tisztaságot árasztott, erővel töltve el a csüggedőket és szomorkodókat. Hirdette a lelki értékek rendíthetetlenségét, az örökkévaló dolgokban való hit igazát és legyőzhetetlenségét. Mesterének szeretetteli áldását hordozta és helyezte el mindazokon, akikkel találkozott. Örömteli megnyugvással láttam, hogy szép emléke méltó tiszteletnek örvend szíve hajlékában, Nándafalván. Nem szűnök meg imádkozni Jézus Krisztus Urunkhoz mindazokért, kik ott laknak és szeretettel fogadtak.

Hálás vagyok, hogy isteni akaratból Sríla Bhakti Alóka Paramadvaiti tanítómester jelenlétének örülhettem, aki testvéri szeretettel és megkülönböztetett figyelemmel fogadott.

Mély bölcsességű és lelki ajándékokkal gazdagon felruházott, övéi által méltán tisztelt, mások által nagyra becsült vezetőt ismertem meg benne. Életére a Mindenható Isten áldását kívánom!

Szász Tibor András református lelkész

2013 július 22.

 

 

 
Jelentések | Beszámolók | Tanítások | Lap tetejére