English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

B.A. Nárájan Maharádzs 50. Vjászapúdzsa ünnepe

Hittestvérek levelei


Keresés a honlapon

Oldal térkép

Szvámí Bhakti Abhay Nárájan Maharádzs
50. Vjászapúdzsa ünnepe

2004 április 4-én ünnepeltük Nandafalván mesterünk, Srila Bhakti Abhaj Nárájan Maharádzs 50. szent megjelenési napját. A vaisnava közösség központja - Nandafalva - az alföldi tanyavilágban fekszik. Srila Bhakti Abhaj Nárájan Maharádzs (1954-1993), mint Srila Prabhupád magyar tanítványa a vasfügöny mögött lévő kelet-európai országokban prédikált a '70-es évek közepétől.

Mintegy 120 bhakta, beleértve a tanítványokat és az ő tanítványaikat jött össze ez alkalommal, hogy megünnepeljék és dicsőítsék szeretett mesterüket. Srila Nárájan Maharádzs három hittestvére írásban küldte el megemlékezését - Srila Bhakti Alóka Paramadvaiti Maharádzs, Srila Bhakti Górava Nrisingha Maharádzs és Srila Bhakti Bhávana Visnu Maharádzs.

A bhakták egy másfél kilométeres énekes zarándoklatra, parikrámra indultak a templomtól a mesterük bhadzsana kutirjáig és szamádhijáig, mely egy közeli farmon található.

A program ezután a templomban folytatódott. Miután felolvastuk a hittestvérek megemlékezéseit, sok jelenlévő tanítvány mondta el gondolatait. Először Krsnánanda Ácsárja Prabhu olvasta fel Srila Naraján Maharádzs 1977-es levelét tanítványainak, nemsokkal azután, hogy meglátogatta Srila Prabhupádot Londonban. A levélből kiérződik Gurudév érett, bensőséges és szerető gondoskodása és állandó lelkesedése. Ezután Sripád Bhakti Kamala Tirtha Maharádzs, Nanda Kumár Prabhu, Bhakti Abhaj Késava Maharádzs, Lilánanda Prabhu, Govindanandan Prabhu, Mádhavi Dévi Dászi, Bhakti Abhaj Haridzsan Maharádzs és Abhaj Csaran Prabhu szóltak arról, milyen fontos elfogadni és megbecsülni egy lelki tanítómestert.

Szvámi B.A. Haridzsan

tovább >>

Fotóalbum

FOTÓALBUM | VIDEOALBUM

 
Jelentések | Beszámolók | Tanítások | Lap tetejére
   
Fotóalbum