English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

INDIAI MAHARADZSA NANDAFALVÁN


„Amíg királyként éltem, koldus voltam. Most, hogy „koldus" vagyok, királlyá lettem."

Nyilvános előadás: 2008. szeptember 23-án 18 órakor

-----------------------------------------------------------------------

Nem mindennapi vendég látogat Nandafalvára: egy indiai maharadzsa, Bhaktivédánta Szadhu Maharádzs.

A különleges vendég királyi családban született. Édesapja az indiai Bihar államban levő Mungír város maharadzsája volt. A Gangesz partján fekvő város egy kellemes hindu zarándokhely és a jóga egyik fellegvára. Szadhu maharádzs valódi királyi pompában nőtt fel. Élvezhette mindazt a kényelmet, amit egy maharadzsáról el tudunk képzelni. Végül, a hindu hagyományoknak megfelelően, családi kötelezettségeinek eleget téve -ti. öt gyermekét kiházasította- hindu szerzetesi rendbe lépett. Az általa választott rend érdekessége, hogy kolduló szerzetesrend. Így lett a „királyból koldus".

A nandafalvi hindu templom a balástyai tanyavilágban található. Nandafalva alig több mint negyed órányira fekszik Ópusztaszertől. A hindu templom 2000-ben nyitotta meg kapuit. Idén a templom köré szentélyeket építettek. Az augusztusban megnyílt szentélyparkot Indiából érkezett faragott kövekből állították fel. Az alföld nyugalmába tökéletesen beleillő templom és a hindu kerti szentélyek a magyar és a hindu kultúra szerencsés találkozása.

Szadhu Maharádzs kedden, szeptember 23-án 18 órakor tart nyilvános előadást a nandafalvi hindu templomban. A szervezők az előadásra minden érdeklődőt várnak.

Szadhu Maharádzs édesapja,
Raja Sacinandana Prasada Singh

 

 
Jelentések | Beszámolók | Tanítások | Lap tetejére