English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

Kedves lelki jóbarátom
2004. július 17.


Kedves lelki jóbarátom,

Kérlek fogadd fohászom hogy a Szent Név és minden tiszta bhakta áldása mindig alászállhasson és elkísérje életedet.

Olyan jó hogy itt most megoszthatunk egymással néhány értékes pillanatot. Srila Prabhupada, a lelki tanítómesterem pontosan annyira segít és vezet minket amennyire ezt mi akarjuk. Nekünk adta életét; megosztotta velünk szeretetét és bölcsességét a nehéz pillanatokban, mindannyiunkkal akik olyan szerencsések voltunk hogy találkozhattunk vele. Azokra is kiárasztotta áldását, akik csak ezután fognak hallani őróla, olvasni a könyveit és megpróbálni követni útmutatásait az életükben.

Megmutatta nekünk a lelki család fontosságát, ami nem egy formális kapcsolat, hanem egy szívtől-szívig ható törekvés. Teljesen valódi és mindig kész arra, hogy kiterjedjen azokra is akiket azelőtt soha nem ismertünk. A lelki család úgy jön létre, hogy felfedezzük a közös ideáljainkat, közös önzetlen terveinket amivel azonosultunk, hogy ezzel szolgáljuk és együttéljünk az emberekkel, akiket szeretünk. Azok akik nagyobb felelősséget vállalnak a lelki család működtetésében és létrehoznak különféle fórumokat, természetes módon közel állnak a többiekhez valamiféleképpen.

Más szóval, aki szeretné elérni mások szeretetét a lelki családban, erőfeszítéseket tesz, hogy a közös célokat szolgálja és segít másokon. Általában mindannyian nagyon magányosak vagyunk ebben az anyagi világban. Nem tudunk azonosulni mások egoista céljaival, s mások sem tudnak örülni a mi saját terveinknek. Így aztán szenvedünk mert nincs kivel megosszuk benső gondolatainkat. Még a barátok és barátnők, férjek és feleségek, gyerekek és szülők is gyakran ugyanezzel a problémával küzdenek. Mert nem vagyunk képesek elegendőt felajánlani, hogy megtöltsük az űrt mások szívében. Megpróbálhatjuk, és elérünk is valami eredményt a kísérletünkkel, de végül mégiscsak egyedül és üresen találjuk magunkat. A drogokról, pénzről és a szórakozásról nem is beszélve; ezek nem adhatnak semmiféle szeretetet, de egészséget és szépséget sem. Egyedül a lelki család az, ami az Istenszeretet ízét képes megadni. Csak itt kaphatunk hitet és lelkesedést valami pozitív munkához. Kifejleszthetjük az összes jó képességet, mint az önzetlenség, hála és együttérzés. Életünk valós értelmet nyer, és így átvészelhetünk nehéz élethelyzeteket.

Ezt az ajándékot Srila Prabhupád adta nekünk. Messze áll ez az intézményi tudattól, ez tette hogy lelki családja oly hamar növekedni kezdett. Még ma, 27 évvel e bolygóról való eltávozása után is, családjának ágai egyre nőnek azoknak köszönhetően akik szívükre vették útmutatásait. Ha önző érdek férkőzik be a lelki családba, a tendencia az hogy a csapatszellem és áldozatkészség eltűnik, és a lelki család része eldeformálódik vagy egyszerűen eltűnik. Láttuk ezt már számtalanszor a vallásos intézmények történetében és a mi hitünk sem kivétel e veszély alól.

De hogy a csodálatos lelki családot erősítsük és növeljük, szerető és bizalomteljes kapcsolatokra van szükség azokkal, akik az igazság talaján állnak teljes szívükkel.
És ennek a kapcsolatnak meg kell felelnie a Szentírások, a lelki tanítómesterek és a szentéletű bhakták véleményének. S ez igazán a saját jóérzésünk dolga. Mindig figyelnünk kell arra, hogy a lelki családunk és minden barátunk megfelelő útbaigazítást kapjanak.

És ott van a saját részvételetek. Kérlek legyetek óvatosak és ne engedjétek hogy elmétek eltávolítson benneteket más komoly bhaktáktól. Mások különféle hibái ne szolgáljanak okul arra, hogy eltávolodjatok lelki tanítómesteretektől és személyes szolgálatotoktól, ez maja trükkje. Ez az oka annak, hogy lelki tanítómestert fogadtunk el elménk legyőzésére. Ha bármi elromlik, és a vágyunk a szolgálatra csökken vagy bajban vagyunk, az Ő válasza az, amit keresnünk kell hogy megoldja a dilemmánkat. Máskülönben a dolog nem fair. Arra kértük a Gurut, hogy fogadjon el minket mint lelki gyermekeit s mikor bajban vagyunk, akkor nem adunk esélyt neki hogy elhárítsa az akadályokat. Ettől szenvedni fog, mert mikor lelki gyermeket fogadsz el, akkor személyesen érzed felelősnek magad a jólétéért.

Néha mondják a bhakták, hogy nem akartalak zavarni a problémáimmal. De aztán a probléma jóval nagyobbra nő és már igazi fájdalmat okoz nekem. Különösen ha sokáig nem hallottam semmit rólad. Például a chateken próbálom magam elérhetővé tenni majd minden vasárnap. Mivel nem tudok minden templomot gyakran látogatni, jónak tartom a chat eszközét.
Azt gondolom, hogy ezek a chatek olyanok mint egy nagyszerű istagosti ami arra szolgál hogy lelkesítsük a bhaktákat, hogy beszámoljatok az új terveitekről és hogy mindannyian érezzük a vaisnava család csodálatos szellemét.

Sajnos néha minden családban vannak egóharcok vagy egyéni tévedések. Ezek soha ne zavarjanak meg. Ahol nincs gyerek ott nincs probléma, ahol sok gyerek van ott sok a probléma. Minden dicsőség a problémáknak! Bocsánat, úgy értem a vaisnava gyerekek problémáinak. Ha valaki okot keres, hogy újra élvezhesse az illúziót, száz és száz okot talál. Ha viszont szeretnél megmaradni az odaadó szolgálatban, akkor annak milliónyi oka van hogy újra felvedd a harcot májá ellen.

Ne mások hibáiról beszéljünk. Ehelyett maradjunk azon személyek menedékében akik csak a jó dolgokat látják, vagy legalábbis nem feltétlenül csüngenek mások hibáin. És a chatek külnösen ezt a célt szolgálják, hogy társuljunk a lelki tanítómesterünkkel és még más célokat is, amit szeretnénk felajánlani Srila Prabhupád Vrinda családja tagjai számára.

Azt a megbizatást kaptam, hogy kvalifikált lelki vezetőket neveljek belőletek. Ha nem tudjátok ezt vállalni, legalább tanuljátok meg elfogadni egy igaz képviselőmet és segíthettek azzal, hogy valami praktikus módon hozzájárultok a céljainkhoz. Azokkal a bhaktákkal dolgozzatok együtt, akikben megbíztok és akiket szerettek. A nagy intézmények engem nem érdekelnek. Egy csodálatos lelki családot vagy annak ágait szeretném felajánlani Srila Prabhupádnak.
Nem vagyok igazán szakértő ezekben a szolgálatokban, de valahogy mióta meghódoltam Srila Prabhupádnál a szolgálatok valódi áradatát kaptam. A vízben kell megtanulnunk úszni. Ne várjatok tökéletességet tőlem, mert ezt nem tudom megadni nektek. De segíthettek nekem, hogy a családunkat minden nap egy kicsit jobbá tegyük. Ez az alázatos kérésem. Ugyanis ezt nem tudom megcsinálni nélkületek. Azzal mutathatjátok ki szereteteteket Srila Prabhupád és Krsna iránt, hogy segítetek nekem hogy mindannyiótokat jobban szolgálhassalak.

Mégha el is csúsztatok az út közben, vagy családi esetleg más ügybe keveredtetek, ne habozzatok engem gyorsan megkeresni és megnyugtatni, s ez segítség nekem hogy Krsna imádata megfelelően folyjon a különböző Vrinda központjainkban. Segítsetek azzal, hogy előadásokat tartotok a Vaisnava Akadémián. Oly sok a tennivaló. Elegendő mindenkinek és még sokkal többeknek is.
Ne gondoljátok, hogy nem beszélek veletek. Néhány bhakta így gonolkozik: „Oly elesett vagyok. Én csak egy nő vagyok, hogyan prédikálhatnék? Én nem is vagyok fontos. S a Gurumnak nincs ideje rám., stb…” Nos ha így gondolkodtok, akkor tévedtek. Srila Prabhupád azt akarta, hogy mindannyian aktívan résztvegyünk mások segítésében. Ez az ami megmenthet mindannyiónkat az illúziótól.

Madridból küldöm nektek ezt a levelet, remélve hogy megérinti a szíveteket.
Fohászkodom lelki tanítómestereimhez, hogy mindannyiótokra árasszák isteni áldásukat és tisztaságukat, hogy képesek legyetek szívetek mélyéről zengeni Krsna Szent Neveit.

Óh Uram, kérlek hadd váljak szereteted eszközévé. Hamarosan találkozunk. Írjátok meg mit gondoltok levelemről. De legalábbis hadd találkozzunk rendszeresen a vasárnapi chateken. Szívemből üdvözöllek benneteket,

Örök jóakarótok,
Szvámi B.A. Paramadvaiti

 
Jelentések | Beszámolók | Tanítások | Lap tetejére
   
Hogyan rendelkezhet adója 1%-áról? Címeink