English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

Hogyan rendelkezhet adója 1%-áról?
Menedéket keresni Krsnánál
A.Cs. Bhaktivédánta Szvámi Mahárádzsa elbeszélése nyomán


Ez a bizalom. Ezt nevezik saranágatinak, meghódolásnak. A Krsna előtti meghódolásnak hat pontja van. Az egyik a hit: „Krsna meg fog védeni engem." Ahogy a kisgyereknek teljes hite van az anyjában: "Itt van az anyám. Nincs veszély." Bízik benne. Én láttam. S mindenki maga is emlékezhet.

Elmondok egy gyakorlati tapasztalatot. Fiatal koromban, Kalkuttában a villamoson utaztam és velem volt a legkisebb fiam. Csak két éves volt, vagy két és fél éves. A kalauz tréfából odaszólt, "Kérem a viteldíjat." Először azt mondta: "Nincs pénzem." Erre a kalauz, "Akkor szállj le." Rögtön ezt mondta, "Itt van az apám." (int a kezével) (nevetés). Látjátok. "Nem mondhatsz olyat, hogy le kell szállnom. Itt van az apám."

Látjátok? Ez a pszichológia. Ha Krsnához közeledtek, még a legnagyobb félelem sem fog felzaklatni. Ez tény. Ilyen Krsna. Próbáljátok elnyerni ezt a legnagyobb adományt, Krsnát. És mit mond Krsna? Kaunteja pratidzsanihi na me bhaktah pranaszjáti. "Kedves Kauntejám, Kunti fia, Ardzsuna, hirdesd a világban, hogy az Én bhaktáimat soha nem győzik le." Soha nem győzik le.

Kaunteja pratidzsanihi na me bhaktah pranaszjáti.

 
Jelentések | Beszámolók | Tanítások | Lap tetejére