English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Könyvek
Multimédia

Keresés a honlapon

Oldal térkép

Darsan


Beköszöntő

A védikus tudás nem idejét múlt antikvitás - élő és erőteljes válaszokat ad a mi kérdéseinkre is. Aki pedig túllép azon, hogy csupán elméletben tanulmányozza, s testével, elméjével, szavaival átadja magát a védikus bölcsesség lényegének, az megtapasztalhatja, hogy ez az üzenet miként nyújt egyre gazdagodó útmutatást a szenvedő emberiségnek.
A nagy bhakta tudósok ezer évek óta ebben a szellemben folytatják kutatásukat, írnak tanulmányokat és kommentárokat, s ezek az eredeti szent szövegekkel együtt közelebb hoznak a megvilágosuláshoz. A Darsan ugyanezt a hagyományt folytatja. Friss gondolatokat, jó tanácsot és útmutatást ad régi és új kereső barátainknak, s mindazoknak, akik a lelki gyakorlatok, a szádhaná útján járnak.
Kérjük, írja meg a szerkesztőknek a véleményét és kívánságait, hogy milyen témákról szeretne olvasni, mi segítené előre az életében. Azzal az őszinte reménnyel indítjuk útjára ezt a kiadványt, hogy törekvésünk utat tálal a szívéhez.
Szvámí B.A. Paramadvaiti

--------------------------------------------------------------------------------

TARTALOM

A kapcsolatok tudománya
SZVÁMÍ B.A. PARAMADVAITI
Ha az Istennel való gyönyörű kapcsolatra törekszel, kezdd azzal, hogy mindenkivel jó viszonyra törekszel. Ha így teszel, Isten is összeköttetésbe akar veled kerülni."

A magamra rótt szabályozó elvek 12 verse
SRÍLA BHAKTIVINÓDA THÁKURA
Nem vonz, hogy Vaikunthában éljek, a lelki világ azon részében, ahol Srí Srí Laksmí-Nárájana uralkodik, s nem vágyom a durva érzékkielegítés haszontalan tetteire sem ebben a világban."

Gopálatápani Upanísad
„A Legfelsőbb Úr transzcendetális, nem evilági, szennyezetlen, szenvedéstől, kapzsiságtól és egyéb bűntől mentes. Ő nyilvánul meg az öt szavas mantra által. Ő Vászudeva, Srí Krsna maga, aki az alapja mindennek, és akitől semmi nem független.

Hintóba fogott bölcsek
„Amint kiejtette e kevély és fennhejázó szavakat, a bölcsek tudták, hogy sorsa megpecsételődött. Egymásra pillantottak, és szó nélkül engedték, hogy befogják őket.”

--------------------------------------------------------------------------------

 
Könyvek | Multimédia | Lap tetejére