English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

 


 

Vaisnava lelki tanítómester látogatása Magyarországon és Nandafalván

 

Atulananda MaharádzsSzeretnénk mindenki figyelmébe ajánlani kedves ismerősünket:  Bhaktivédanta Atulánanda Ácarya Maharájot, aki a karácsonyi ünnepek idején megtisztel minket jelenlétével.
 
1952. március 20. született Santiago de Chilében és lelki tanítómesterétől – Bhaktivédanta Swámi Prabhupádtól 1974-ben kapott felavatást. Családos emberként is a Krisna szeretetteljes szolgálatát élte és tanította. Oltalmat keresett Srila Bhakti Raksaka Sridhar Swáminál és prédikációs tevékenysége folytán mindvégig Bhakti Alóka Paramadvaiti Swámival volt őszinte kapcsolatban, akitől nemrégen a lemondott életrendet felvette.
 
Különleges személyének jellemzésére egy emlékemmel szeretnék utalni. Tudni kell róla, hogy egy költői szépséggel megáldott vaisnava, nagyon sok vaisnava dalt fordított le spanyol nyelvre, illetve sokat is írt.

1996-ban Mayapura szent városában a Gangesz partján a komp átkelőnél volt egy kis asram. Egyik reggel ott volt a program, a kertben. Atulánanda, akkor még családosként énekelte a szamszára… dalt, de a saját nyelvén - spanyolul. Volt ott több más bhakta is. A helyi lakosok és a zarándokok, ott haladtak el. Amikor meghallották az ismert guru ima dallamát, megálltak és figyeltek. Hiszen a dallam ismerős volt, de a szöveget nem értették. De a spanyol versek hangzása, teljesen megérintette a szívüket. Sokan voltak már, akik nem tudtak tovább menni, és én megszámoltam -  kilenc indiai vaisnava szemében könnyeket láttam.
 
Eme lelki tanító érkezik december 23-án Budapestre és ott lesz lehetőség vele elsőként találkozni és tanításait meghallgatni!

Erről bőséges információt kaphatnak a Bharata Kultúrtér internetes oldalán.
 
Bharata Kultúrtér és Inbound Jógaiskola - Budapest, VII. Tivadar utca 3.
(Erzsébetváros - Az Almássy téren a volt művelődési ház mellett balra az első utca)
 
Nandafalva programja.
Bhaktivédanta Atulánanda Ácarya Maharáj december 25-27-ig Nandafalva Hindu Templom vendége lesz. Itt is lehet személyesen beszélni és tanításait meghallgatni. Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Esetleges kérdések megválaszolására a
b.a.govinda.swami : 06-20-918-6628 számon hívhatnak!

Atulananda Maharádzs kírtan

Atulananda Maharádzs pudzsa 
Programok | Lap tetejére