English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

 

 

Avatár-szentelő az alföldi tanyavilágban

 

A hagyományosan július utolsó szombatjára hirdetett nyílt nap alkalmával szentelik fel a Szeged környéki hindu templom új mennyezeti freskóját. A hindu és magyar építészeti motívumokat ötvöző, Balástya külterületén található templom kazettás mennyezetének kialakítása közel egy évet vett igénybe.

„Festményeimen a hindu hitvilág legfontosabb szereplőit kívántam hitelesen, a nyugati szem számára is befogadható módon ábrázolni. Az avatár szanszkrit szó, azt jelenti, „aki alászáll”. A hinduk úgy tartják, hogy Isten időről időre alászáll az emberek világába. Képeimen a tíz legfontosabb avatárt festettem meg ” -nyilatkozta Krasznai Barbara festőművész, a felszentelésre kerülő freskó alkotója.

Amíg a freskók a helyükre kerültek, nagyon sok munka előzte meg. Kiss Sándornak köszönhető a kazetták gyönyörű kerete, Kiss Olivérnek pedig a nagyon időigényes számítógépes munka.

A hindu közösség 19. alkalommal rendezi meg nyílt napját, amelynek keretében idén is kulturális eseményekkel és indiai kóstolóval várják a Nandafalvára látogatókat. Az est fénypontja a templom új mennyezeti freskójának felszentelése lesz. A belépés díjtalan.

16.00 Jógabemutató, hennafestés, indiai örömzenélés, ételkóstoló
18.00 Hivatalos program a nagyszínpadon
19.30 Avatárok felszentelése

A rendezvény helye és időpontja:

2013. július 27. 16:00

Nandafalva hindu templom, 6764 Balástya, Tanya 368.
Az 5-ös autópályán a 146-os km-nél Forráskút felé kell kitérni. Innen 2 km-re található a hindu templom.

Elérhetőség:
Krasznai Zoltán
06 70 339 86 76
info@nandafalva.hu


 
Programok | Lap tetejére