English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

 

HÉTVÉGI KÉPZÉSEK
ÉS MŰHELYGYAKORLATOK
Nandafalva

Jógahétvégék, elvonulások, életmódváltó hétvégék, indiai klasszikus táncok oktatása a Szeged környéki tanyavilágban, autentikus környezetben, autentikus oktatókkal. Tavasztól őszig - természetesen a természetben.


AZ OKTATÓK


Leveles Zoltán

A nyolcvanas évek végén találkoztam a hinduizmussal. Két év kóstolgatás után döntöttem úgy, hogy életemet felteszem e nemes életeszmék elsajátítására.

Mottó:

"A hindu tanösvény megtanítja a gyakorlót globálisan gondolkodni, s képessé válik önmaga, környezete és a világ harmonikus elfogadására és objektív megismerésére."

További infók:

Leveles Zoltán írásai

Indiai utazás Leveles Zoltánnal


Szabó Szilvia Jógamájá

Az első jógaórámon a 90-es évek végén voltam, akkoriban szinte csak a sport érdekelt és hallottam róla, hogy a jóga mennyire ellazít és segít még hajlékonyabbá válni...

Ahogy teltek az évek kezdtem rájönni, hogy a jóga azért többet is ad a hajlékonyságnál és rugalmasságnál. Különböző könyvek akadtak a kezembe, egyre mélyebben érdekelt a jóga filozófiája is.

Kipróbáltam különböző jógarendszereket, kerestem az utam, valami mindig hiányzott. Elkezdtem tanulni, az aktív és dinamikus sportokról átképeztem magam pilates oktatóvá, majd masszázs és mozgásterapeuta végzettséget is szereztem.

Végül a Sivánanda tradícióban szereztem jógaoktatói képesítést és mozgásterapeutaként is a jógaterápiában kezdtem továbbtanulni.

2012-ben találkoztam lelki tanítómesteremmel B.A. Paramadvaiti Szvámival, akitől avatást kaptam a bhakti-jógába. Lelki nevem Jógamájá dévi dászi lett.

Jógaóráim célja bemutatni, hogy a jóga egy egységes rendszer, nemcsak nyakatekert pózok sorozata, hanem segít leküzdeni a felgyülemlett feszültséget, stresszt. Megtanít rá, hogyan uralkodjunk testünkön, elménken, érzéseinken. A testgyakorlás mellett fontosak a finomabb szintű gyakorlatok is. Cél, hogy a jóga gyakorlása beépüljön a hétköznapokba is, segítse a boldog, békés élet kialakulását. Legyünk általa derűsek, harmonikusak, kiegyensúlyozottak, találjuk meg a belső békét és így kapcsolataink is váljanak boldoggá.

Az órákon végzett gyakorlatok:

  • Ászanák (testhelyzetek): segítenek a fizikai fájdalmak legyőzésében, egészségesen tartják a belső szerveket, rugalmassá teszik az izmokat, élénkítik a keringést.
  • Pránájámák (légzőgyakorlatok): segítenek az elme uralásában, méregtelenítenek, feloldják a lelki gyötrelmeket, tisztítanak, életerővel töltenek fel.
  • Relaxáció: ellazít, megszabadít a feszültségtől, felfrissít, energiát ad.
  • Meditáció: az elme feletti uralom megszerzése, segítségével felismerhetjük kik vagyunk valójában.
  • Mantra: hangvibráció, mely segítségével tisztul testünk és elménk.

Mottó:

„Szolgálj, szeress, adj, tisztulj, meditálj, légy önmagad, légy jó, tégy jót, legyél kedves ez a szádhana."

További infók:

Szabó Szilvia jógaoktató és jógaterapeuta budapesti jógaközpunkban oktat jógát.

Inbound Jóga Budapest


Sonnerwirth Péter

A nyolcvanas évek végén találkoztam először a jógával, és ez a kapcsolat életreszólónak bizonyult. Első tanárom "Sw. Sivananda yoga" rendszerével ismertetett meg. Jógaoktatói végzettségemet is ebben a rendszerben szereztem. 1995 és 2001 között többször jártam Indiában. Ebben az időszakban ismertem meg a Swami Satyananda nevéhez fűződő jógarendszert, amihez szakmailag azóta is igazodom. Ugyancsak ebben az időben Ayurvedikus masszázs terapeuta végzettséget szereztem és 2000 óta mint ájurvéda masszázs terapeuta és ayurveda tanácsadó dolgozom. 2002-ben találkoztam spirituális mesteremmel B.A. Paramadvaiti Szvámival akitől bhakti-jóga avatásban részesültem.
A jóga nem a régmúlt idők misztikus gyakorlata, nem elvont tudomány, nem gimnasztika. Jógaóráimon igyekszem hozzásegíteni mindenkit a testi és mentális egészség eléréséhez.

Mottó:

"Visszatalálni önmagunkhoz, meglelni az utat életünk végső célja felé. Ezt nyújtja az mérhetetlen élő tudás, amit egyszerűen csak így nevezünk: jóga."

 


Kálmán Renáta

Másfél évtizeddel ezelőtt, a harmonikus és boldog élet megvalósítása miatt fordult érdeklődésem a különféle táplálkozási irányzatok és az alternatív gyógyászat módszereinek megismerése felé.
Fontosnak tartom, hogy olyan életformát kövessek, amely tiszteletben tartja az életet -az élőlényeket és a környezetet- s minél kevesebb pusztítással, rombolással jár. A bhakti jógával való találkozás mérföldkő volt életemben.
Táplálkozás terén a vegetariánus konyha világát igyekszem egyre mélyebben megismerni és másokkal is megismertetni.

A test megfelelő táplálásán, a testi egészségen kívül viszont lényeges az is, hogy érzéseink és gondolataink valamint tetteink összhangban legyenek egymással. Ezek harmóniája biztosítja létezésünk egyensúlyát. Érzelmi szinten ezért fontos feltárni a problémák érzelmi hátterét, és oldani a bennünket érő stresszt. Szellemi szinten pedig olyan írásokat tanulmányozni, melyek önmagunk fejlődését, a világ jobb megértését segítik elő.

„Ne válj meg a kételkedés gyakorlatától, védd meg magad a valótlanságtól!
De ugyanakkor állj készen kételkedni magában a kételkedésben is, amikor eléred a kritikus pontot, és isteni fohászaid válaszra találnak.”
(Szvámí Bhakti Alóka Paramadvaiti)

Lét-tudatos táplálkozás

Lét-tudatos terápia


Túri Virág Réka
www.parvati.hu

„Táncolni vágyom a szívem mélyén feltörő örömtől, mert megtapasztaltam a fejlődés eme lehetőségét.”
(B. R. Sridhar)

Tavalyi nyáron, egy szerencsés „véletlen” folytán a táborom helyszíne áthelyezésre kényszerült. A nandafalvi hindu templom adott otthont számunkra. Ennek nagyon örültem, hiszen én magam is bhakti jógával foglalkozom, indiai mesterem Bhakti Sundhar Govinda maharádzs tanítványaként. Már korán gyermekkoromban vegetáriánus lettem, és a lélek kérdéseit kutatva keveredtem végül India jógikus kultúrájához közelebb. Az Odisszi táncról először a Táncművészeti Főiskolán hallottam, mint az egyik legősibb, ám bonyolult izolációjával, részletes színpadi tudományával ma is talán felülmúlhatatlan. Így rövid keresgélés után végül az indiai Dzsagannáth Puriban tanultam Bijay Kumar Senapatitól, akinek ma is hálával tartozom, hiszen a színpadi táncról, és főként annak oktatásáról új szemléletet kaptam tőle.

Szakmai önéletrajz:
1993-2003. Pavane Történelmi Tánccsoport táncosa, később tanára, tanárom: Lázár György Szeged
1993-2003. Jazztánc, tanárom: Dancsik Tünde, Szeged
1999-2001. Magyar Művelődési Intézetben társastáncoktatói végzettség, Bp.
2003-2008. Magyar Táncművészeti Főiskola moderntánc pedagógus diploma, Bp
Tanáraim: Lőrincz Katalin (graham), Gaál Mariann (graham), Éliás Kamilla (limón), Szigeti Oktávia (art jazz), Gál Eszter (kontakt improvizáció)
2003-tól indiai Odisszi tánctanulmányok Budapesten Mladonyiczky Edit Adititől.
2005. Látogatás a Bhaskara Táncművészeti Iskolában. Kerala, Dél-Indiában
2006. és 2007. Odisszi tanulmányok. Mesterem: Bijay Kumar Senapati. Puri, Orissa, India
2009. Pilates oktatói képesítés

Amit a leginkább szeretek a táncban, az mindenek előtt a mozgás, az állandó változás, az érzelmek végtelen tárházának megnyilvánulása. Ezt mind megtalálom az indiai táncban. A másik, ami erre a pályára vitt, hogy szeretek emberekkel foglalkozni, és tanítani.

 

Hétvégi képzések Nandafalván

Az oktatókról
Jógahétvégék | Indiai klasszikus táncok | Életmódváltó hétvége

Jógahétvégék, elvonulások, indiai klasszikus táncok oktatása a Szeged környéki tanyavilágban, autentikus környezetben, autentikus oktatókkal. Tavasztól őszig - természetesen a természetben.

Információ:
70/40-88-108 - Leveles Zoltán
kapcsolat - programjaink

 

 
Programok | Lap tetejére