English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

 

JÓGAHÉTVÉGE NANDAFALVÁN

2008. szeptember 19-től 21-ig

Ha tíz évvel ezelőtt kezdett volna el jógázni és meditálni, akkor most nem fájna a háta, nem lenne gyomorfekélye a stressztől, altatók nélkül tudna aludni, s környezete szívesen beszélgetne Önnel. Ha azt szeretné, hogy élete kiegyensúlyozott legyen, és sokkal hatékonyabban tevékenykedjen a mindennapokban, akkor jelentkezzen most a nandafalvi jógahétvégére.

A jógafoglalkozásokat, meditációkat és elmélkedéseket Sonnerwirth Péter és Leveles Zoltán vezetik.

***

A JÓGAHÉTVÉGE OKTATÓJA

Sonnerwirth Péter vagyok. A nyolcvanas évek végén találkoztam először a jógával, és ez a kapcsolat életreszólónak bizonyult. Első tanárom "Sw. Sivananda yoga" rendszerével ismertetett meg. Jógaoktatói végzettségemet is ebben a rendszerben szereztem. 1995 és 2001 között többször jártam Indiában. Ebben az időszakban ismertem meg a Sw. Satyananda nevéhez fűződő jógarendszert, amihez szakmailag azóta is igazodom. Ugyancsak ebben az időben Ayurvedikus masszázs terapeuta végzettséget szereztem és 2000 óta mint ájurvéda masszázs terapeuta és ayurveda tanácsadó dolgozom. 2002-ben találkoztam spirituális mesteremmel B.A. Paramadvaiti Szvámival akitől bhakti-jóga avatásban részesültem.
A jóga nem a régmúlt idők misztikus gyakorlata, nem elvont tudomány, nem gimnasztika. Jógaóráimon igyekszem hozzásegíteni mindenkit a testi és mentális egészség eléréséhez.

Mottó:

"Visszatalálni önmagunkhoz, meglelni az utat életünk végső célja felé. Ezt nyújtja az mérhetetlen élő tudás, amit egyszerűen csak így nevezünk: jóga."

***

A HÁZIGAZDÁRÓL

Leveles Zoltán vagyok. A nyolcvanas évek végén találkoztam a hinduizmussal. Két év kóstolgatás után döntöttem úgy, hogy életemet felteszem e nemes életeszmék elsajátítására. 2000-ben tettem szerzetesi fogadalmat Indiában.
Tovább: http://www.india.vrinda.hu

Mottó:
"A hindu tanösvény megtanítja a gyakorlót globálisan gondolkodni, s képessé válik önmaga, környezete és a világ harmonikus elfogadására és objektív megismerésére."

***

A péntek estétől vasárnap délutánig tartó program részvételi díja 9500.- Ft. A részvételi díj tartalmazza a szállást és a minőségi vegetárius étkeztetést is. Hálózsákot, törülközőt mindenkinek hoznia kell.

Program: hatha jóga gyakorlatok, mantrameditáció, óind gondolkodás alappillérei, ájurvéda és táplálkozástan.


A nandafalvi jóga hétvége
szakmai programtervezete:

:Péntek esti gyakorlatok:
Pavanamuktászana sorozat. A jóga terápiában is gyakran használt egyszerű gyakorlat sorozat. Eltávolítja a testben lévő energia blokkokat, lazítja az izmokat,
átmozgatja az izületeket. A légzéssel szinkronban végzett gyakorlatok javítják a koncentrációt és elnyugtatják az elmét.

Yoga Nidra meditáció. Egy mély relaxációt elősegítő technika. Ellazítja az egész testet, lenyugtatja az elmét. Lehetővé teszi, hogy közelebb kerüljünk valódi énünkhöz. (kb 90 perc)

:Szombat:
Hatha yoga 7:00 órától. Ászana pranayama. (120 perc)

Tanítás 11:00 órától. Mi yoga célja. A yoga különböző ágai.
Jógafilozófia: Patandzsali, Bhagavad Gítá (120 perc).

Prána, az életenergia 15:00 órától. Mi a prána? Hogyan nyilvánul meg testünkben. Hogyan erősíthető yoga gyakorlatokkal. (120 perc)

19:00 órától Púdzsá, bhadzsan-meditáció, Bhagavad gítá

:Vasárnap:
Hatha yoga 7-től. Aszana, pranayama, mudra ,bhanda. (120 perc)

A jóga és az ájúrvéda kapcsolata 11:00 órátóll. Jógaterépia, tisztító gyakorlatok, táplálkozás (120 perc)

Érdeklődés, jelentkezés:

regisztracio@indiaklub.hu

E-mailen jelentkező résztvevőknek a nandafalvi India butik 1000 Ft-os vásárlási kupont ad ajándékba a helyszínen, ami a helyszínen szabadon levásárolható.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: szeptember 13 éjfél

 
Programok | Lap tetejére