English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

 

SPORT ÉS JÓGA A TANYAVILÁGBAN


Nordic walking

a 30 éves balástyai jógakolostor szervezésében


GONDOLTA VOLNA, HOGY AZ EGÉSZSÉG ÉS A BELSŐ BÉKE ÖSVÉNYE ÖRÖMMEL JÁRHATÓ?
Pedig így van. Egy jó barátomnak, Csépke Imrének 40 évébe került, mire kidolgozta egyik lehetséges útját. Sokáig nem értettem, hogy mit csinál. Magába szállt, gondolkodott, aztán síbotokat fogott a kezébe és hosszú órákra eltűnt a tanyavilágban. Aztán újra megjelent, és titokzatosan arról beszélt, hogy valami különöset szeretne adni a világnak. A napokban értettem meg, hogy csoda történt: a 21. században is van új a nap alatt. Imre valami forradalmi dolgot tett le az asztalra. Amikor átláttam, hogy mi is történt, azonnal a számítógépemhez ültem, hogy megosszam a világgal ezt az örömhírt.


MI HÁT EZ A NAGY TITOK?
Az emberek attól szenvednek, hogy rohannak, helytelen életmódot folytatnak, nem megfelelően táplálkoznak, elhíznak vagy csak elgémberednek a sok üléstől, s végül, amikor a mozgás mellett döntenek, akkor nagy bakot lőnek. Túlhajszolják magukat, s a szakszerűtlen edzés nemcsak, hogy károsítja az egészséget, de még csak nem is fogy az illető. Néhány hónapos önsanyargatás után újabb kudarcélménnyel menekül az egészséges életmódból azzal, hogy nála semmi sem működik, még fogyni sem képes. Csépke Imre barátom azok számára, akik mosolyogva szeretnének egészségesek maradni, fogyni és rácsodálkozni a világra most jó hírrel szolgál.

-----------------------------------------------------------------------------


AZ EDZŐ TÖRTÉNETE
Imre gyerekkorában évekig atletizált, majd fiatalon áttért a sífutásra, amit versenyszerűen űzött. A mozgás és az edzés a vérévé vált. 1979-ben, mesterével és egy jó barátjával megalapították Nandafalvát az alföldi tanyavilágban. Sportigényét a tanyai élet maximálisan kielégítette. Ökrökkel dolgoztak, szénát gyűjtöttek, biokertészetet csináltak. És közben titokban, hiszen a nyolcvanas évek elejéről beszélünk, a bhakti-jóga nemes ösvényét egyengették. Nandafalva ma már a balástyai tanyavilágban fekvő komoly komplexummá nőtte ki magát: gyönyörű templommal, indiai szentélyparkkal, jógakolostorral, rendszeres jógahétvégékkel, képzésekkel.


HOGYAN VÁLT IMRE NORDIC WALKING EDZŐVÉ?
Amikor Imre sífutó múltjával először találkozott a Nordic Walking-gal, majdnem úgy járt, mint Archimédesz a Heurékával. Úgy kellett lefognunk, hogy ne tűnjön el örökre a tanyavilág sűrűjében. És aztán évekig zakatolt az agya. A nagy találmány bevezetéséhez elvégezte Nordic Walking edzői képzést, így Magyarország hiteles Nordic Walking szaktekintélyévé lett. És most jön a forradalom: edzéseit zseniális módon kombinálja a sok évezredes óind bölcselettel és filmbe illő élettörténetének tapasztalataival.


"FITTEN EGY ÉLETRE: A MOZGÁS ÉLET - AZ ÉLET MOZGÁS"
A Nordic Walking kifejezés jelentése északi gyaloglás. A sífutásból kialakított, speciális bottokkal végzett gyaloglás, amely az úszáshoz hasonlóan az izmok több mint 90%-át megmozgatja, erősíti.
Kíméletesen, mégis hatékonyan javítja az állóképességet. Javítja az anyagcserét, tartós fogyást biztosít, gyengébb fizikum esetén erősít. Hatékony stressz oldó, az öregedés folyamatát lassítja. Erősíti az izmokat, a csontrendszert, a tüdőfunkciót. Kedvezően hat a szívaktivitásra, a hormonális változásokra, és a testzsír egyensúlyra. Fizikailag aktívnak lenni öröm és egészséges is.


EDZÉSTERV
Előzetes személyes, telefonos vagy e-mailes egyeztetés alapján bármikor, bárki kapcsolódhat az alapképzéshez vagy az edzésekhez.
Új érdeklődők részére négyórás, egynapos tanfolymunkat javasoljuk, melynek ára 5900 Ft/fő, 14 év alatt 3000 Ft.
A haladó edzéseket a Nordic Walking alapjainak ismeretében javasoljuk. A haladó edzések célja nem az oktatás, hanem a bottokkal már bánni tudók örömteli és kondiciójuknak megfelelő edzése és technikájuk csiszolása. A haladó edzések időpontjai: szombaton és vasárnap Nandafalván; kedden, csütörtökön Szegeden.


RÓZSA SÁNDOR TANÖSVÉNY - lassan, de biztosan
Kedden, vasárnap négyórás tanfolyamok.
Tudni kell, hogy Rózsa Sándor a balástyai tanyavilágban is betyárkodott. Egyik tanyánk mestergerendáján még fokosának nyoma is látható. A hírhedt betyárról az a hír járja, hogy igazságos volt, de betyárkodott olykor. A Rózsa Sándor túravonal a nagy betyár utáni kutatásra indul, de a csoport tagjai időnként összekacsintanak, kissé lazítanak, meghallgathatnak egy-egy indiai tanmesét. Bár Rózsa Sándort sosem látták, azt beszélik, hogy feltűnik néha a balástyai tanyavilágban.


NYÚLLAL, BOTTAL, NÁDI SPORTCIPŐVEL... - nyúlkergetés haladóknak
Szombaton, kivéve a hónap első szombatját.
Minden évszak gyönyörű, legalábbis a tanyavilágban. A hangosan rikácsoló fácánok, kergetőző nyulak, meglepetésszerű őzvonulás, vadludak és megannyi állat. Azonban a "Nyúllal, bottal, nádi sportcipővel...' edzéstúrát nem a szemlélőknek találtuk ki: csakis a haladóknak!
Ára: 1200 Ft/alkalom


VIP TAGOKNAK - teljes ellazulás
Minden hónap első szombatján.
A reggelt laza napköszöntő jógagyakorlattal és egy rövid meditációval kezdjük. Minőségi reggeli (tanyasi házi kenyér, házi tej, sajt és tanyasi bio zöldségek) után a közeli termálfürdőbe vesszük az irányt.
Persze gyalog, azaz bottal, a tanyavilágon át. Ájurvédikus masszőrjeink várnak majd a csoportra. Az ájurvédikus olajmasszázs a több évezredes óind orvoslás tapasztalatait továbbörökítve biztosít teljes ellazulást és méregtelenítést. A kényeztetés után a fürdőből kisbusszal megy vissza a csoport Nandafalvára, ahol gőzölgő ebéddel várják a felfrissült gyaloghősöket.
Ára: 25000 Ft/alkalom

RERGISZTRÁCIÓ
Folyamatosan induló tanfolyamainkra jelentkezz Csépke Imrénél emailben imre.csepke@gmail.com vagy telefonon: +36 30 228 66 79


100% GRANCIAVÁLLALÁS
A Nordic Walking garantáltan örömsport. Ha ön mégsem élvezné, vagy bármilyen oknál fogva elégedetlen volna a munkával, akkor az első edzés árának 100%-át visszafizetjük.


Baráti üdvözlettel: Leveles Zoltán

 

Blogcímünk: http://nordicwalking-nandafalva.blogspot.com/


 
Programok | Lap tetejére