English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Keresés a honlapon

Oldal térkép

 

VALLÁSI KEREKASZTAL


Vallási kerekasztal beszélgetés
2009. október 3-án Szegeden
a Hindu Vaisnava Egyház részvételével

Kerekes Mariannnak, a szegedi Bahá'í Közösség szervezőjének meghívója


Nagy szeretettel látjuk a közönség soraiban a hindu közösség tagjait.

A beszélgetés - a korábbiakhoz hasonlóan - körülbelül 1,5 óra moderált részből fog állni, melyet majd a közönség kérdései követnek, tehát a program kötött része körülbelül 17-20 óráig fog tartani. Nagy örömünkre szolgálna, ha a vendégünk lehetne utána egy kis frissítőre, süteményre.

Téma kérdések (3 fő kérdéskör) a moderált beszélgetéshez:

1. Milyen válságok sújtják ma az emberiséget és mi áll azok hátterében? Hívő szemmel milyen összefüggések vannak ezen válságok között?

2. Milyen jövőt szán Isten az emberiségnek a különböző vallások tanításai szerint? Kell-e tartanunk a "világvégétől", egy teljes összeomlástól További krízisek vagy fellendülés vár ránk? Lesz-e "aranykorszak" az emberiség történetében? Ha igen, mikor lesz és milyen út vezet oda?

3. Mi a vallás társadalomban betöltött szerepe a válság idején? Milyen megoldást kínál a vallás az emberiséget sújtó válságokból való kilábalásra?

Beszélgetőpartnerek lesznek:

Abdul-Fattah Munif (Magyarországi Muszlimok Egyháza) Bányay Géza (Hindu Vaisnava Egyház) Cser Zoltán (Tan Kapuja Buddhista Egyház) Juhász András (Magyarországi Református Egyház) Markovics Zsolt (Szegedi Zsidó Hitközség) Selyem Gyöngyi (Magyarországi Bahá'í Közösség)

A beszélgetést most is Koczóh Péter barátunk fogja moderálni.

A kerekasztalra meghívást kaptak a média képviselői és reményeink szerint most is készül majd beszámoló az MTV műsorán, melynek időpontjáról fogjuk Önt is tájékoztatni.

Most is lesz lehetőség minden képviselt vallás számára egy fajta tájékoztató füzetből/könyvből néhány példány elhelyezésére a helyszínen (legyen az akár ingyenes kiadvány, akár fizetős), de kérjük, hogy csak 1 félét hozzanak.

A program elején és végén egy-két imát szeretnénk felolvasni, melyekhez örömmel vesszük hozzájárulásukat egy hindu imával.

A beszélgetés időpontja és helyszíne:
Október 3-án (szombaton) 17 órai kezdettel
a B-612 Kulturális Műhelyben (Szeged Bécsi krt.7.)

 

 
Programok | Lap tetejére