English version English version Nandafalva 30 éves
 
         
 

Bevezető
A Misszió
Vrinda
Mestereink

Keresés a honlapon

Oldal térkép

A VRINDA INTÉZET
A VAISNAVA KULTÚRÁÉRT

 

A Vrinda misszió azoknak a személyeknek és szervezeteknek a szabad együttműködése, akik közös céljuknak tartják, hogy segítsék mesterünk, Sríla Bhakti Aloka Paramadvaiti Szvámí szolgálatát. A Vrinda nem más, mint a mi lelki családunk.

A Vrindát B.A. Paramadvaiti Szvámi alapította 1984-ben azzal a céllal, hogy eltávozott mestere, Sríla Prabhupáda misszióját folytassa. Mára a Vrindának számos központja van Kolumbiában, Chilében, Brazíliában, Ecuadorban, Argentínában, Peruban, Közép- és Észak-Amerikában éppúgy, mint Németországban, Svájcban és Magyarországon. A misszió egyre gyarapszik, mivel újabb és újabb ásramok, farmközösségek, iskolák és kulturális központok jönnek létre. Számos vegetárius étterem is alakult, hogy segítse a központok fenntartását, és népszerűsítse a vegetárius táplálkozást. Fontos vaisnava könyvek jelennek meg a Vrinda gondozásában és ezek a kiadványok jelentik a lelki tudás forrását a bhakták számára. A Vrinda misszió számos nyelven tanfolyamokat szervez a bhakti-jóga tudományáról, ahol mindenki elsajátíthatja a bhaktit, azaz az istenszeretet ősi vaisnava tudományát.

A Vrinda összefogásra buzdítja az indiai embereket és hivatalokat, hogy tisztítsák meg a szeméttől a szent helyeket, folyókat, és mentsék meg a pusztulóban lévő csodálatos templomokat, amelyek hatalmas kultúrális, vallási és építészeti értéket képviselnek. Jó példával is elöl jár, hiszen a vaisnavák már több régi épületet újítottak fel, és tettek lelki célokra használhatóvá Vrindávanban.

A Vrinda misszió nemzetközi központja a vaisnavák legszentebb helyén, Indiában, Vrindávanban található. A sokak által ismert, tulaszi növényekkel teli Vrinda Kundzsa egy kis lelki oázis. Különösen kellemes és barátságos hely, ahol a világ minden tájáról érkező vaisnavák találkozhatnak, és különböző programokon, fesztiválokon vehetnek részt. Így erősödhet a hitük, szívükbe pedig mélyen beleivódik Vrindávan isteni atmoszférája, a Srí Srí Rádhá-Krsnáról és az Ő könyörület-inkarnációjáról, Srí Csaitanya Maháprabhuról szóló elbeszélések hallása és a meghitt beszélgetések emléke. Guru Maharádzsánk, Sríla Paramadvaiti Szvámí számos más jeles vaisnavát is odavonzott, hogy csatlakozzanak a Vrinda munkájához.

Vrindávanban nyitotta meg a misszió az első gaudija vaisnava könyvesboltot is. Kapható itt minden vaisnava misszió kiadványa, úgy a klasszikusok, mint ma élő szerzők művei. A könyvesbolt hozzáférhetővé teszi a vaisnava irodalom szinte már feledésbe merült alkotásait is.

A Vrinda hozta létre a világszerte működő vaisnava akadémiákat. Ennek célja, hogy mindenki tanulmányozhassa a vaisnava kultúrát. Az oktatás non-profit jellegű. Vrindávanban a Vrinda az indiai Jiva Intézettel együtt működteti a Vaisnava Akadémiát, mely a gyönyörű Srí Rádha-Móhandzsí templomban kapott helyet.

 
Bevezető | A Misszió | Vrinda | Mestereink | Lap tetejére!